Polițiștii locali constănțeni, în colaborare cu inspectori ai Serviciului de Igienă Publică din cadrul Primăriei Constanta și lucrători ai unei firme de salubritate, au acționat, marți, pe strada Maior Șofran din cartierul Faleză Nord, în scopul igienizării și menținerii curățeniei zonei, depistării persoanelor care locuiesc în zonă și care nu dețin forme legale ori care cresc animale, precum și  pentru verificarea legalității construcțiilor.

Acțiunea a fost făcută după ce locuitorii din zonă au reclamat mizeria din zona respectivă, unde locuiau în construcții improvizate mai multe persoane de etnie rromă, fără forme legale. „Având în vedere că la adresa menționată anterior locuiau în condiții precare și persoane minore, în acest caz a fost solicitat sprijinul reprezentaților DGASPC și SPAS Constanța”, au precizat polițiștii locali.

Cu această ocazie ai fost aplicate și 10 sancțiuni contravenționale, pentru neîntreținerea curățeniei în interiorul și în exteriorul curților, executarea de lucrări improvizate, tulburarea ordinii și liniștii publice dar și ședere fără a deține forme legale, în valoare totală de 2460 de lei.

Toate gunoaiele strânse în curtea respectivă au fost ridicate, iar zona a fost igienizată de către lucrătorii firmei de salubritate.

De asemenea, s-au încheiat și trei note de constatare, urmând ca proprietarii terenurilor neigienizate și a clădirii deteriorate, din zona menționată, să fie invitați la sediul Direcției Generale Poliția Locală Constanța pentru aplicarea prevederilor legale.

Articolul precedentDulciuri contrafăcute, confiscate în Portul Constanța Sud Agigea
Articolul următorCastrul Roman de la Ovidiu va fi reconstituit prin finanțare europeană