Zeci de mii de ouă de ciocolată cu surprize, cu o valoare de piață de peste 40.000 de lei, au fost confiscate de polițiștii de frontieră și vameșii constănțeni, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

Potrivit Gărzii de Coastă, polițiștii de frontieră au participat, luni, la controlul amănunțit efectuat în baza analizei de risc, de către lucrătorii vamali, la un container sosit în Portul Constanța Sud Agigea

din China, având ca destinatar o societate comercială de pe raza municipiului București.

În urma controlului, au fost descoperite 36.000 de ouă de ciocolată cu figurine de jucărie, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute. Dulciurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de aproximativ 42.000 de lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali.

De asemenea, administratorul societății comerciale, un cetățean român, în vârstă de 52 de ani, din București, este cercetat de polițiștii de frontieră sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

Articolul precedentȘofer fără permis, reținut după ce a fugit de la locul accidentului
Articolul următorLocuință a unor etnici rromi, curățată de inspectorii Serviciului de Igienă și polițiștii locali