Aproximativ 450 de grame de bijuterii din aur, fără documente legale, care urmau să fie introduse ilegal în ţară, au fost descoperite și confiscate de poliţiştii de frontieră din Ostrov.

Potrivit Gărzii de Coastă, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere Ostrov au controlat, acționând în baza unei informaţii, un autoturism înmatriculat în Bulgaria ce urma să intre în țară. Au fost descoperite astfel, asupra a două femei, brățări, lanțuri, inele, cercei și pandante, toate din aur, în greutate de 445 de grame. Bijuteriile nu fuseseră declarate și nici nu aveau documente de proveniență sau autorizație de a efectua operațiuni cu metale prețioase.

Femeile au declarat că bijuteriile aparțin șoferului autoturismului, un cetățean moldovean în vârstă de 23 de ani. La rândul lui, acesta a spus că le-a achiziționat din Turcia, pentru uz personal, şi nu deține documente de provenienţă pentru bunurile în cauză.

Bijuteriile, în valoare de aproximativ 72.200 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării, urmând a fi predate la Trezoreria Constanța, iar poliţiştii de frontieră l-au sancționat contravențional pe bărbat cu amendă în cuantum de 5.000 lei.

Articolul precedentCăutat internațional pentru furturi în Germania, prins la Constanța
Articolul următorTânăr drogat, prins în timp ce înjura oamenii pe stradă, în zona CET