Timp de patru zile, jandarmii constănțeni vor asigura măsurile de ordine publică cu ocazia evenimentelor sportive organizate în județul Constanța.

Pentru creșterea gradului de siguranță a cetățenilor și prevenirea faptelor de natură contravențională şi penală, jandarmii se vor afla în zonele în care se vor desfășura meciurile programate pentru acest sfârșit de săptămână. „Pe timpul misiunilor jandarmii vor purta discuții cu cetățenii, le vor prezenta atribuțiile Jandarmeriei şi îi vor informa cu privire la necesitatea respectării normelor legale”, au transmis reprezentanții IJJ Constanța.

Suporterii echipelor, precum şi ceilalți spectatori au obligația legală de a respecta regulile de conviețuire socială şi măsurile stabilite de organizatori şi forțele de ordine, pe traseele de deplasare, în apropierea şi în interiorul arenelor sportive. „Recomandăm participanților să dea dovadă de fair-play, să nu se implice în conflicte şi să se delimiteze de orice formă de violență ce ar conduce la tulburarea ordinii publice, atât pe durata meciurilor cât şi după terminarea acestora, mulțumind totodată pentru modul civilizat în care şi-au încurajat echipele favorite până în prezent”, au mai spus sursele citate.

În aceste misiuni jandarmii vor coopera cu efective din cadrul IPJ Constanța, ISU Constanța și din cadrul Poliției Locale.

Evenimentele sportive anunțate până în acest moment la care oamenii legii vor fi prezenți sunt următoarele: partida de handbal masculin A.H.C. Dobrogea Sud Constanța – C.S.M. Reșița, astăzi, 21 noiembrie; meciul de fotbal C.S. Poseidon Limanu 2 Mai – C.S. Făurei, vineri 22 noiembrie; partida de rugby A.C.S. Tomitanii Constanța – R.C. Timișoara Saracens, meciul de baschet masculin B.C. Athletic Constanța – C.S.M. Sighetul Marmației, sâmbătă 23 noiembrie; partida de handbal masculin A.H.C. Dobrogea Sud Constanța – C.S.M. Alexandria, duminică, 24 noiembrie.