Altercația în urma căruia un elev de la Școala gimnazială nr. 6 „Nicolae Titulescu” din Constanța a fost înjunghiat de un coleg, cu un cuțit de bucătărie, a pornit de la un joc video online.

Noul inspector al ISJ Constanța, Sorin Mihai, mers, joi dimineață, la Școala numărul 6 „Nicolae Titulescu” din Constanța, acolo unde, miercuri, într-una din pauze, un elev și-a înjunghiat un coleg în picior cu un cuțit de bucătărie. El a oferit detalii legate de incidentul grav, precizând că între cei doi elevi exista un conflict mai vechi, de aproximativ o lună, ce pornise de la un joc video online. Părinții celor doi știau de animozitățile dintre ei și, conform inspectorului școlar, chiar încercaseră să-i împace cu o seară înainte de incident. Agresiunea s-a produs la intrare în scoală, într-un hol, după terminarea pauzei mari, șeful ISJ Constanța apreciind intervenția ulterioară a cadrelor școlare.

Sorin Mihai, a mai precizat că elevul agresor va fi sancționat, dar numai după ce se va finaliza ancheta IPJ și ancheta internă a ISJ Constanța.

Directorul unității de învățământ, Mihaela Niculae, a povestit că incidentul s-a petrecut extrem de rapid, iar elevul agresor a fugit apoi din școală și a aruncat cuțitul. Ea s-a arătat îngrijorată de producerea incidentului, în specială pentru că agresorul nu era un elev agresiv sau cu probleme de comportament.

„Polițiștii Secției 1 Constanța au fost sesizați, miercuri dimineață, în jurul orei 10.15, cu privire la faptul că doi elevi ai Școlii Gimnaziale nr. 5 au fost implicați într-un conflict. Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că un minor, de 14 ani, în urma unui conflict mai vechi, a fost agresat, fiind înțepat cu un obiect tăietor înțepător, în coapsa piciorului drept, de către un alt coleg de clasă, în vârstă de 14 ani, în timp ce se aflau în pauză, pe holul școlii”, au transmis reprezentanții Poliției Județene Constanța.

Copilul rănit a fost preluat de un echipaj de ambulanță și transportat la spital. „În urma verificărilor medicale s-a constatat faptul că nu i-a fost pusă viața în pericol, acesta nefiind internat”, au mai transmis polițiștii. Elevul are însă nevoie de aproximativ trei zile de îngrijiri medicale.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de loviri sau alte violențe și portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase. Infracțiunea de loviri sau alte violențe prevede închisoarea de la șase luni la cinci ani sau amendă. De asemenea, și Inspectoratul Școlar Județean Constanța va demara o anchetă la școală, pentru a se stabili cu exactitate ce s-a întâmplat.

Articolul precedentIncident șocant într-o școală din Constanța: Elev atacat și rănit cu un cuțit de un coleg de școală
Articolul următorJandarmii constănțeni asigură ordinea publică la mai multe evenimente sportive