Teatrul de Stat Constanţa  prezintă în weekendul 7 – 9 decembrie, spectacolul „Inima Reginei Maria”, în regia Alinei Hiristea.

Spectacolul reprezintă demersul Teatrului de Stat Constanţa pentru a sărbători Centenarul Marii Uniri, prin rememorarea Reginei Maria a României, cea care a avut un rol determinant în parafarea Unirii de către marile puteri ale lumii. Din câte avem știință este singura producţie de teatru pe această temă, care nu are caracter ocazional, ci va rămâne în repertoriul teatrului nostru şi va fi reprezentată în continuare. Credem că echipa artistică extrem de valoroasă creată pentru „Inima Reginei Maria”, energiile şi entuziasmul sărbătoririi Centenarului precum şi memoria unei Regine atât de iubitoare şi iubită de poporul ei vor da naştere unui act artistic de excepţie,” au declarat reprezentanții teatrului.

Distribuţia este alcătuită din actori ai Teatrului de Stat Constanţa și studenți de la Facultatea de Arte a Universității „Ovidius” din Constanța, iar scenariul a fost realizat de unul dintre cei mai apreciaţi romancieri contemporani, Radu Aldulescu, după jurnalele Reginei Maria.

Spectacolele încep de la ora 19.00, după următorul program  7 decembrie – avanpremieră, 8 decembrie – premieră, 9 decembrie – a treia reprezentaţie.

 

 

 

 

 

Articolul precedentIntelect Parc, un concept inovativ de parc pentru România, va fi inaugurat la Constanța
Articolul următorAgresorul taximetristului din Tulcea, prins și arestat preventiv