Asociația Împreună pentru Viitor Constanța și Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța vor inaugura joi, 6 decembrie, în incinta Complexului Muzeal – zona Baby Zoo, un concept inovativ de parc pentru România. Intelect Parc își propune să le ofere copiilor o alternativă utilă și plăcută de a-și petrece timpul liber, departe de calculator, în aer liber, socializând și dezvoltându-și intelectul prin jocuri ale minții.

Intelect Parc este un concept nou de parc pe care Asociația Împreună pentru Viitor Constanța îl propune copiilor și care reunește numai jocuri în mărime uriașă, de stimulare intelectuală, socializare și divertisment. Copiii vor putea să joace șah, Turnul instabil, Scrable, X și 0, Dame, joc de cărți, dar și jocurile copilăriei care au fascinat generații întregi – Nu te supăra frate, Piticot și Roata Provocărilor. Toate aceste jocuri au fost concepute în mărime uriașă, astfel încât să fie jucate în aer liber și să permită copiilor să facă mișcare în timp ce le joacă.

„În trecut, noi jucam Piticot stând pe scaun, în jurul mesei, acum, cei mici vor juca un Piticot în mărime naturală, aruncând cu zaruri foarte mari pentru a înainta în căsuțele jocului și vor fi pionii care fac mișcările pe tabla de joc. Indiferent că sunt jocuri de echipă sau individuale, copiii vor fi provocați să gândească, să calculeze, să își dezvolte vocabularul, să își testeze istețimea și echilibrul, să învețe să piardă cu onoare, să își ajute coechipierii, când este cazul”, spun reprezentanții asociației.

Pentru bunicii și părinții care vin cu nepoții în parc a fost instalat și un joc de Table în mărime uriașă, ca să nu se plictisească nici adulții până își termină jocul cei mici.

În primăvara anului viitor, membrii asociației doresc să îmbogățească parcul cu leagăne special concepute pentru copiii cu dizabilități și alte jocuri captivante.

Articolul precedentHoț prins de polițiștii constănțeni
Articolul următor„Inima Reginei Maria” în premieră la Constanța