Comisarii Garzii Nationale de Mediu Constanta au desfasurat actiuni de control in zona Baltii Tuzla, impreuna cu inspectori ai ABA Dobrogea-Litoral si reprezentanti ai Agentiei Nationale pentru Arii Naturale Protejate Constanta. Au fost găsite resturi din construcţii şi demolări  iar Garda de Mediu a anunţat că a făcut sesizare penală pentru identificarea persoanelor care au aruncat acele deşeuri.

„Pe malul baltii, cat si in cuveta acesteia, au fost identificate deseuri preponderent inerte (pamant, moloz, resturi din constructii si demolari), in amestec cu deseuri reciclabile,”transmit reprezentanții Gărzii de Mediu Constanța.

Balta Tuzla se situeaza in interiorul ariei protejate ROSPA 0061 Lacul Techirghiol. Pe suprafete mari, malul baltii nu mai aspect natural; deseurile au fost abandonate pe mal, acoperite cu pamant si impinse spre apa.

„Pentu identificarea faptuitorilor si tragerea acestora la raspundere, Garda Nationala de Mediu Constanta a inaintat sesizare penala, pentru incalcarea prevederilor OUG 92/2021 privind regimul deseurlor si OUG 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei si faunei salbatice,” precizează Garda de Mediu. Constanța.

Imagine

Imagine

Sursa foto Garda de Mediu Consranța

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentMotivul șocant care a stat la baza crimei de la azilul de bătrâni din Călărași. Agresorul nu este la primul omor
Articolul următorVIDEO Au fost la poștă să ridice un colet cu droguri. Doi tineri prinși în flagrant de polițiști