protest6

 

Un protest inedit a avut loc vineri, 12 iulie,în faţa Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral (ABADL), faţă de sufocarea plajelor de pe litoral românesc cu şezlonguri.

Protestul a fost inițiat de membrii Asociației Baricada Verde și Grupului de Dialog şi Bună Convieţuire care doresc un turism civilizat, „Atmosferă de Vacanţă? E greu să te simţi bine dacă nu eşti respectat! Nisipul fin(la care alţii, din alte ţări doar visează) a căzut victimă unor interese financiare imediate şi a fost acoperit de şezlonguri.Practic, plajele sunt din plastic.”

Protestatarii au venit cu saltele, găleți umplute cu nisip și și-au întins prosoapele în fața sediului ABDADL. Conform legii, 30% din plajă ar trebui alocată persoanelor cu cearșafuri.

„Mă deranjează profund nerespectarea legii. De ani de zile neregulile se abat vara de vară asupra litoralului românesc, iar cei de deasupra noastră închid un ochi, închid pe amândoi până vine toamna. (…) Nerespectarea legală a suprafeţei de cinci metri pătraţi per şezlong, aşezarea şezlongului în buza apei cu toate că trebuiau lăsaţi cinci metri. După aia, regulamentul plajelor, care nu există, care ar reglementa şi ar rezolva multe probleme care sunt în ziua de azi: faptul că nu au un standard european, mizeria de pe plajă, câinii de pe plajă, toate chestiile astea ne deranjează şi nimeni nu ia niciun act, nu face nimic”, a declarat Alexandru Zamfirescu, iniţiatorul Grupului de Dialog şi Bună Convieţuire.

 

Articolul precedentVIDEO| Minor la volan, a intrat cu mașina într-un grup de persoane. Două victime în comă
Articolul următorFOTO VIDEO| Un mort și trei răniți, în urma unui grav accident pe DN39