Articole vestimentare, în valoare de peste 300.000 de lei, susceptibile a fi contrafăcute, au fost descoperite de poliţiştii de frontieră și vameșii din Portul Constanţa Sud Agigea într-un container sosit din China.

Potrivit Gărzii de Coastă, poliţiştii de frontieră și vameșii constănțeni au verificat, joi, în baza analizei de risc, un container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială din Germania. În urma controlului, au fost descoperite aproape 9.400 de fesuri, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de 302.551 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali. La rândul lor, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

Articolul precedentCaptură de parfumuri contrafăcute în Portul Constanţa Sud Agigea
Articolul următorMăsuri ale jandarmilor de asigurare a ordinii publice în week-end. Vezi unde!