Un exercițiu de protecție în caz de accident chimic va fi organizat, miercuri, la Școala Gimnazială numărul 16 „Marin Ionescu Dobrogianu din Constanța. Exercițiul este organizat de Primăria Constanța, prin Șerviciul Protecție Civilă, Securitate, Sănătate în Muncă și Situații de Urgență, în colaborare cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța și reprezentanții Oil Terminal SA.

Conform scenariului, la ora 10.20 se va introduce, prin mijloacele de alarmare din zonă, semnalul „Alarmă la dezastre” constând în cinci sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele, pentru alarmarea populației în urma producerii unui accident chimic cu posibile efecte în afara amplasamentului operatorului economic sursă de risc. La terminarea exercițiului va fi transmis semnalul „Încetarea alarmei” care constă într-un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durata de două minute.

Exercițiul are ca scop pregătirea cadrelor didactice, personalului administrativ și elevilor Școlii Gimnaziale numărul 16 în vederea formării unui comportament adecvat în cazul producerii unui accident major în care sunt implicate substanțe periculoase.

Pe timpul desfășurării exercițiului, în zona Școlii Gimnaziale numărul 16, vor fi restricții de circulație. „Informăm cetățenii din zonă că este doar un exercițiu, dar trebuie să respecte indicațiile reprezentanților instituțiilor și autorităților publice implicate”, au transmis reprezentanții Primăriei Constanța.

În urma unui accident chimic, se formează un nor toxic, care poate să acționeze timp de câteva minute sau ore, în funcție de situația meteorologică locală, pe direcția de deplasare a vântului.

Articolul precedentSute de mii de rulmenți contrafăcuţi, confiscați în Portul Constanţa Sud Agigea
Articolul următorAccident rutier grav între un TIR și un autoturism, lângă Nicolae Bălcescu! (VIDEO)