Un exercițiu de protecție civilă va avea loc, vineri, în Constanța, timp de o oră în intervalul 10.00 – 11.00, în zona Liceului „Lucian Blaga”.

Primăria Municipiului Constanța, în colaborare cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța va desfășura, vineri, un exercițiu în cartierul Faleza Sud, la Liceul teoretic „Lucian Blaga”, cu tema: Activitatea personalului didactic, personalului administrativ și elevilor liceului „Lucian Blaga” în cazul producerii unei accident major în care sunt implicate substanțe periculoase.

Astfel, în urma unui accident chimic, se formează un nor toxic, care poate să acționeze timp de câteva minute sau ore, în funcție de situația meteorologică locală, pe direcția de deplasare a vântului. Conform scenariului, la ora 10.20 se va introduce, prin mijloacele de alarmare din zonă, semnalul „Alarma la dezastre” constând în 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele, pentru alarmarea populației în urma producerii unui accident chimic cu posibile efecte în afara amplasamentului operatorului economic sursă de risc. La terminarea exercițiului va fi transmis semnalul „Încetarea alarmei” care constă într-un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durata de 2 minute. Exercițiul are ca scop pregătirea cadrelor didactice, a personalului administrativ și a elevilor Liceului „Lucian Blaga” în vederea formării unui comportament adecvat în cazul producerii unui accident major în care sunt implicate substanțe periculoase.

Cetățenii din zonă sunt informați că acesta este doar un exercițiu, dar trebuie să respecte indicațiile reprezentanților instituțiilor și ale autorităților publice implicate. Pe timpul desfășurării exercițiului, în zona Liceului „Lucian Blaga”, vor fi restricții de circulație.

Articolul precedentDuminică trecem la ora de iarnă – Cum este afectat transportul feroviar de călători
Articolul următor150 de istorici se (re)unesc sub auspiciile Centenarului la „Marea Unire de la Marea Neagră“