Electrocasnice susceptibile a fi contrafăcute, precum și 30.000 de artificii pentru tort, nedeclarate la intrarea în țară, cu o valoare totală de aproximativ 70.000 de lei, au fost descoperite în Portul Constanța Sud Agigea, într-un container sosit din China.

Potrivit Gărzii de Coastă, polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali au controlat amănunțit, în baza analizei de risc, un container sosit din China pentru o societate comercială cu sediul în județul Ilfov.

Au fost astfel descoperite 300 de aparate de călcat verticale cu aburi, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute, a căror valoare, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la valoarea de aproximativ 19.500 de lei. Totodată, au fost găsite și 30.000 de artificii pentru tort, în valoare de aproximativ 50.000 de lei, care nu fuseseră declarate la intrarea în țară.

Bunurile în cauză, atât cele susceptibile a fi contrafăcute, cât și cele nedeclarate, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, folosirea de acte nereale la autoritatea vamală și efectuarea fără drept de operațiuni cu articole pirotehnice, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Articolul precedentHC Dobrogea Sud joacă miercuri la  Focșani și duminică, acasă, cu HK Malmo.” Din primul minut să ne gândim numai la victorie”
Articolul următorPeste 350 de constănțeni au șansa de a obține un mai bun loc de muncă