O navă militară românească va fi integrată, timp de două săptămâni, în cea de-a cincea Grupare Navală NATO prezentă în Marea Neagră.

Potrivit Statului Major al Forțelor Navale, dragorul maritim „Lt. Lupu Dinescu” se integrează, începând de luni, 21 octombrie, și până în data de 6 noiembrie, în Gruparea Navală Permanentă a NATO de Luptă Împotriva Minelor SNMCMG-2 (Standing NATO Maritime Counter Measures Group), care operează în Marea Neagră.

Misiunile grupării SNMCMG-2 în Marea Neagră vizează creșterea nivelului de interoperabilitate între forțele participante, în domeniul debarcării trupelor de desant și a luptei contra minelor marine, fiind prevăzute și escale ale vânătorului de mine ESPS SELLA (Spania), dragorului maritim BGS SHKVAL (Bulgaria) și dragorului maritim „Lt. Lupu Dinescu” în porturile Constanța și Odessa, Ucraina. „Contribuţiile ţărilor din NATO pentru flancul estic, în mediile terestru, aerian şi maritim, sunt manifestarea concretă a solidarităţii aliate, iar aceste măsuri vizează atât dimensiunea de consolidare a posturii de descurajare şi de apărare, precum şi proiectarea stabilităţii dincolo de graniţele aliate”, au transmis reprezentanții SMFN.

Dragorul maritim „Lt. Lupu Dinescu” este comandat de către locotenent-comandorul Ionuț Diaconu și are un echipaj alcătuit din 70 de militari.

Articolul precedent„Târgul de gust bun, cu rețete din străbuni”, pe platoul din fața Teatrului „Oleg Danovski”
Articolul următorVIDEO| Invazie de meduze pe litoral