Prefectul Județului Constanța a semnat ordinele prin care se constată încetarea de drept, înainte de termen, a mandatului de consilier local în cadrul Consiliului Local al municipiului Constanța al lui Horia Marius Caliminte și, respectiv, al lui Romeo Caius Rezeanu. Cei doi au fost aleși pe listele PNL, organizația locală Constanța, în anul 2016.

De asemenea, prin același ordin, locurile de consilier local ale acestora au fost declarate vacante.

Ordinele prefectului județului Constanța au fost emise în temeiul prevederilor Legii 393 /2004, privind statutul aleșilor locali, cu modificările și completările ulterioare, conform cărora „calitatea de consilier local încetează de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului, în cazul pierderii calității de membru al partidului politic sau al organizației minorităților naționale pe a cărei listă a fost ales”, PNL în cazul de față.

Decizia de încetarea a mandatului pentru cei doi consilieri a avut la bază sesizarea organizației județene a PNL Constanța, din luna ianuarie, prin care era comunicat instituției prefectului că lui Horia Marius Caliminte și Romeo Caius Rezeanu le-a fost retras sprijinul politic al partidului din care făceau parte.

Articolul precedentUn dragor maritim românesc intră sub comandă NATO
Articolul următorIluminat cu intensitate sporită în dreptul trecerilor pentru pietoni din Constanța