constanta2

Un proiect pilot care presupune iluminatul cu intensitate sporită a trecerilor de pietoni a fost demarat la Constanța.

Este vorba despre un sistem de iluminat care conține, pe consola de pe fiecare sens de circulație, două proiectoare cu led, două avertizoare cu lumină intermitentă şi un proiector led în dreptul indicatorului „Trecere de pietoni“.

Testele care se derulează în prezent pe strada Dezrobirii, la intersecția cu strada Nicolae Milescu, sunt menite să stabilească dacă aceasta este cea mai bună variantă pentru iluminatul trecerilor de pietoni. Dacă proiectul se va dovedi a fi unul benefic, Primăria Constanța va implementa proiectul la toate trecerile de pietoni slab iluminate din oraș.

Iluminat public la trecerile de pietoni

Un proiect pilot care presupune iluminatul cu intensitate sporită a trecerilor de pietoni a fost demarat la Constanța. Este vorba despre un sistem de iluminat care conţine, pe consola de pe fiecare sens de circulaţie, două proiectoare cu led, două avertizoare cu lumină intermitentă şi un proiector led în dreptul indicatorului „Trecere de pietoni“. Testele care se derulează în prezent pe strada Dezrobirii, la intersecția cu strada Nicolae Milescu, sunt menite să stabilească dacă aceasta este cea mai bună variantă pentru iluminatul trecerilor de pietoni. Dacă proiectul se va dovedi a fi unul benefic, Primăria Municipiului Constanța va implementa proiectul la toate trecerile de pietoni slab iluminate din oraș. Totodată, în această perioadă, se montează separatoare de sens pe zona hașurată, înainte și după trecerile de pietoni, care să împiedice parcarea autoturismelor ce obturează vizibilitatea.Primăria, prin S.C. Confort Urban, a montat deja separatoare pe strada Traian, în zona liceului cu același nume, pe strada Mircea cel Bătrân, între bulevardul Mamaia și strada Ion Rațiu, pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, între strada Soveja și bulevardul Aurel Vlaicu, dar și la trecerea de pietoni de la intersecția străzilor Dezrobirii cu Nicolae Milescu.#PrimariaConstanta#iluminattreceripietoni

Publicată de Primăria Constanța pe Luni, 18 februarie 2019

Totodată, în această perioadă, se montează separatoare de sens pe zona hașurată, înainte și după trecerile de pietoni, care să împiedice parcarea autoturismelor ce obturează vizibilitatea. Primăria a montat deja separatoare pe strada Traian, în zona liceului cu același nume, pe strada Mircea cel Bătrân, între bulevardul Mamaia și strada Ion Rațiu, pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, între strada Soveja și bulevardul Aurel Vlaicu, dar și la trecerea de pietoni de la intersecția străzilor Dezrobirii cu Nicolae Milescu.

Articolul precedentDouă locuri libere în CLM Constanța, după ce doi liberali au rămas fără mandate
Articolul următorȘofer băut, prins de polițiștii locali după ce a lovit un autovehicul parcat