Dragorul maritim „Lt. Lupu Dinescu” a părăsit, duminică, portul militar Constanța, pentru a se integra în Gruparea Navală Permanentă a NATO de Luptă Împotriva Minelor (SNMCMG-2).

Din gruparea navală mai fac parte nave militare din Bulgaria, Germania, Spania și Turcia, aceasta desfășurând acțiuni specifice în Marea Neagră, pentru asigurarea securității colective a NATO pe flancul estic.

Misiunea principală a dragorului maritim românesc este de a asigura implementarea măsurilor de securitate, adoptate la Summit-ul NATO de la Bruxelles din anul 2018, conform cărora „Alianța va continua să promoveze o abordare de tip 360 de grade a securității și să îndeplinească în mod eficient toate cele trei sarcini fundamentale stabilite în conceptul Strategic: apărarea colectivă, gestionarea crizelor și securitatea prin cooperare”.

Pe timpul celor trei săptămâni ale prezenței grupării SNMCMG-2 în Marea Neagră, navele vor participa la Exercițiul bilateral româno-bulgar „Poseidon 19”, fiind programate și escale în porturile Varna și Constanța.

Dragorul maritim „Lt. Lupu Dinescu” este comandat de către locotenent-comandorul Ionuț Diaconu și are un echipaj alcătuit din 78 de militari.

Articolul precedentCristina Bujin vicecampioană balcanică la triplusalt
Articolul următorDouă locuri libere în CLM Constanța, după ce doi liberali au rămas fără mandate