Primăria Municipiului Constanța, prin Serviciul Gestionare Spații Verzi, a plantat zilele acestea peste 530 de arbuști ornamentali și 40 de arbori. Arbuștii provin din speciile: Cotinus coggygria (Scumpie), Kerria japonica (Trandafir domnesc), Berberis vulgaris (Dracilă), Mahonia aquifolium (Mahonie) și Punica granatum (Rodiu).

Au fost efectuate lucrări de plantare în scuarul de la intersecția străzilor Eliberării cu Dezrobirii și pe fâșiile verzi din aliniamentul stradal al bulevardului Tomis, între strada Suceava/Tulcea și strada Soveja unde au fost sădiți și 40 de arbori din specia Celtis australis(Sâmbovină) și 40 exemplare de arbuști din specia Mahonia aquifolium. De asemenea, au fost plantați arbuști și în fâșia verde de pe bulevardul Mamaia, între strada Bucovinei și bulevardul Tomis, scuarul din zona Capitol, fâșiile verzi de pe bulevardul Tomis, între bulevardul Mamaia și Sala Sporturilor, și fâșiile verzi situate la intersecția bulevardului Alexandru Lăpușneanu cu strada Soveja.

Paralel, peste 100 de elevi și cadrele didactice ale Școlii Gimnaziale Spectrum din Constanța s-au implicat în campania „Curățăm Constanța Noastră”. Au fost plantați în apropierea unității de învățământ 20 de puieți de arbori din specia Catalpa bignonioides, opt puieți din specia Rhus typhina (oțetar roșu), iar perimetrul a fost închis cu plantarea a 50 de fire de gard viu din specia Ligustrum vulgare (lemn câinesc) în vederea constituirii unei bariere verzi înspre parcare.

Articolul precedentCăutat de polițiști după ce și-a „răpit” propriul copil și a plecat în vacanță
Articolul următorSpitalul Județean, pregătit pentru minivacanța de Paște și 1 Mai