Un bărbat este căutat de polițiștii constănțeni după ce, în urmă cu două săptămâni, și-a luat copilul de la fosta soție, fără drept, iar apoi a plecat cu el în vacanță la munte. Copilul a fost înapoiat ulterior, dar femeia a depus plângere la poliție, iar pe numele fostului soț a fost deschis un dosar de cercetare penală.

Potrivit polițiștilor, în data de 12 aprilie, o femeie de 43 de ani a depus o sesizare cu privire la faptul că, în data de 11 aprilie, în timp ce se afla cu copilul pe un teren de sport, fostul său soț ar fi luat copilul, în vârstă de 6 ani, și ar fi plecat cu acesta. Cu ocazia audierilor, ea le-a adus la cunoștință polițiștilor despre faptul că, la data de 9 aprilie, fusese emis un ordin de protecţie de către Judecătoria Constanța, pe o perioada de șase luni, pe numele fostului soț, constând în interdicția de a se apropia de ea sau de minorii aflați în întreținerea acesteia.

Oamenii legii au început căutarea bărbatului, acesta fiind dat în consemn la punctele de trecere a frontierei și în urmărire în toate județele din țară. De asemenea, s-a luat legătura cu apărătorul ales al bărbatului, care a precizat că acesta nu luase la cunoștință despre emiterea ordinului de protecţie.

În urma verificărilor, polițiștii au stabilit că, în urma divorțului, s-a decis ca autoritatea părintească asupra minorului sa fie exercitată de ambii părinți.

După aproximativ două săptămâni, joi noapte, în jurul orei 22.30, o femeie în vârstă de 35 de ani, concubina bărbatului, a mers la sediul Secției 1 Poliție unde l-a lăsat pe copilul căutat. Din declarațiile acesteia a reieșit faptul ca băiatul s-ar fi aflat pe raza stațiunii Predeal, împreună cu tatăl său. Acesta nu a fost victima niciunei infracțiuni pe perioada cat a lipsit, spun polițiștii.

În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectare a măsurilor privind ordinul de protecţie, iar tatăl copilului este căutat în continuare de polițiștii constănțeni pentru a fi tras la răspundere.

Articolul precedentFOTO| FC Viitorul joacă în premieră finala Cupei României
Articolul următorDecorul peisagistic din Constanța, îmbogățit cu sute de arbuști ornamentali și arbori