Centrul de Scafandri Constanța, instituție unică de formare profesională a scafandrilor pe teritoriul României, organizează selecția pentru admitere la cursul de inițiere scafandru și cursul de inițiere scafandru greu. Cursurile sunt planificate să se desfășoare în perioada 25 februarie – 19 aprilie 2019, la Constanța, iar selecția se va face în perioada 28 ianuarie – 01 februarie 2019.

Selecția cuprinde o evaluare psihologică, probe fizice, vizită medicală şi teste de hiperbarism (barofuncție şi toleranță la oxigen). La curs se pot înscrie persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 40 de ani, care sunt absolvenți de liceu și își doresc o carieră în domeniul scafandreriei.

La finalul cursului, absolvenții vor primi un certificat de absolvire cu antetul Ministerului Educației Naționale şi cel al Ministerului Muncii și Justiției Sociale, care le permite posesorilor exercitarea profesiei de scafandru în țările Uniunii Europene.

Detalii suplimentare privind metodologia de admitere la acest curs sunt disponibile pe site-ul instituției www.centruldescafandri.ro în secțiunea Cursuri.

Cererile de înscriere se pot trimite, începând cu data de 10 decembrie 2018, prin email la adresa [email protected] sau direct la sediul instituției, din Constanța, bulevardul 1 Mai, nr. 19-21.

Articolul precedentPrinsă de polițiștii locali în timp ce-și punea frățiorul să cerșească
Articolul următorCetățean turc, urmărit internațional pentru răpire de copii, prins la Constanța