Un cetățean turc, urmărit internațional pentru săvârșirea unei infracțiuni de răpire de copii în circumstanțe agravante, faptă comisă în Suedia, a fost prins la Constanța și urmează să fie extrădat.

La data de 7 decembrie, polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale al IPJ Constanța au depistat un bărbat, în vârstă de 45 de ani, cetățean turc, pe numele căruia exista un mandat european de arestare, emis de autoritățile suedeze. Cel în cauză a fost dat în urmărire internațională pentru comiterea unei infracțiuni de răpire de copii în circumstanțe agravante, faptă comisă în Suedia. Bărbatul a părăsit statul suedez cu cei doi copii ai săi, în vârstă de 5 ani, respectiv 8 ani, fără consimțământul mamei acestora.

Pentru depistarea acestuia, polițiștii au beneficiat de date și informații suplimentare obținute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională – Inspectoratul General al Poliției Române. Cetățeanul turc a fost depistat într-un hotel din municipiul Constanța și, conform polițiștilor, nu a opus rezistență în momentul prinderii.

Curtea de Apel Constanța a emis mandat de arestare provizorie pentru o perioadă de 30 de zile, bărbatul fiind introdus în Arestul IPJ Constanța, în vederea extrădării către autoritățile suedeze, conform procedurilor legale în astfel de cazuri, care privesc cooperarea judiciară internațională.

Cei doi copii au fost preluați de mama lor, care a venit din Suedia. Bărbatul va rămâne în arestul IPJ Constanța până ce autoritățile judiciare din Suedia vor anunța că au trimis o echipă de polițiști pentru a-l prelua, cel mai probabil de pe aeroportul internațional Otopeni.

Articolul precedentDe astăzi se fac înscrieri pentru cursurile de scafandru și scafandru greu
Articolul următorDescoperire macabră la Istria – un picior uman, carbonizat