În județul Constanța, nu sunt confirmări de infectare cu virusul COVID-19 (Coronavirus).  Cinci persoane care au fost testate, iar rezultatele sunt negative, se află în carantină, 13 persoane sunt în carantină la bordul unei nave acostate în Portul Constanța, iar 100 de oameni sunt izolați la domiciliu informează prefectura Constanța.

La ora actuală, sunt disponibile un număr de 2 zone de carantinare pe teritoriul județului Constanța. În total, este vorba de 125 locuri care vor putea fi utilizate în cazul în care situația o va impune.

În acest moment, cinci persoane care au fost testate, iar rezultatele sunt negative, se află în carantină în unul dintre cele 2 centre amenajate, 13 persoane sunt în carantină la bordul unei nave acostate în Portul Constanța, iar 100 de oameni sunt izolați la domiciliu. Niciuna dintre persoane nu prezintă manifestări clinice.

Momentan, Spitalul de Boli Infecțioase beneficiază de kiturile pentru identificarea infectării cu virusul COVID-19. În același timp, s-au făcut demersuri pentru achiziționarea mai multor kituri.

Totodată, în Aeroportul Internațional „Mihail Kogălniceanu” Constanța se aplică setul de măsuri preventive, agreat pentru verificarea tuturor cetățenilor care tranzitează aeroportul.