dezinsectie

 

Continuă acțiunile de dezinsecție în municipiul Constanța. Pulverizările au loc în fiecare zi, după ora 21:00.

Pentru a menține un nivel scăzut al densității insectelor în oraș, echipele care asigură dezinsecția stropesc și în această săptămână spațiile verzi din parcuri, scuaruri și promenade.

 Astăzi se intervine în zona KM 4-5, KM 5, Faleză Sud – Poarta 6, bulevardul Aurel Vlaicu- zona Viile Noi, zona CET, stadion Badea Cârțan, stadionul Farul. Mâine sunt programate acțiuni de dezinsecție exterioară în zona centrală a orașului dar și în zona peninsulară, cartierele Inel 1 și 2 dar și în zona bulevardului I.C. Brătianu.

În ziua de joi, 13 iunie, se stropește cu substanțe împotriva insectelor în cartierele Baba Novac, Compozitori, Tomis I, Tomis II și Tomis III, ICIL și Casa de Cultură iar vineri se au în vedere cartierele Tomis Plus, Tomis Nord și stațiunea Mamaia.

Apicultorii și sericicultorii de pe raza municipiului Constanța precum și circumscripțiile sanitar-veterinare, trebuie să ia toate măsurile de protecție necesare (pentru familiile de albine și viermi de mătase) pentru evitarea contactului cu insecticidele.

Măsuri suplimentare ce trebuie aplicate sunt cosirea la timp a vegetației ierbicole, folosirea cremelor, sprayurilor cu substanțe repelente de către persoanele cu risc, (paznici, personal de la salubrizare, stații de pompare ape, etc.), aplicarea tratamentelor chimice inclusiv în spațiile și clădirile abandonate, aplicarea zgărzilor antiparazitare la câini.

 

 

Articolul precedentContrabandă cu bunuri în valoare de 42.000 lei, în Portul Constanţa Sud Agigea
Articolul următorA luat foc în timp ce vopsea gardul