Constănțenii ar putea rămâne fără apă caldă la robinete din cauza datoriilor pe care RADET Constanța le are către CET, regia de distribuție a energiei termice având de achitat peste 256 de milioane de lei.

Consiliul de Administrație al CET Constanța a decis să nu reia furnizarea apei calde din cauza datoriilor înregistrate de RADET. Regia este acuzată că nu a îndeplinit condițiile solicitate printr-un preaviz transmis în data de 10 septembrie, ca urmare a nerespectării obligațiilor de plată. „În aceste condiții, Consiliul de Administrație al Electrocentrale SA Constanța a hotărât să pună în aplicare preavizul dat către RADET Constanța, deși Electrocentrale Constanța SA are instalațiile pregătite în vederea reluării furnizării agentului termic către consumatorii racordați la sistemul centralizat al municipiului Constanța, după ce a fost efectuată revizia anuală a instalațiilor de alimentare”, se precizează într-un comunicat al CET.

Potrivit CET Constanța, totalul datoriilor pe care RADET Constanța le are către Electrocentrale Constanța SA, la data de 26 septembrie, se ridică la suma de 256.397.880,84 lei, din care: 215.844.426,54 lei reprezintă contravaloarea energiei termice livrate, 32.469.364,26 lei reprezintă dobânzi penalizatoare, iar 8.084.090,04 lei reprezintă suma aflată într-un dosar de executare silită.

„Poziția Consiliului de Administrație al Electrocentrale SA Constanța rămâne fermă și numai în condițiile în care RADET Constanța va achita sumele solicitate prin preaviz și va prezenta un plan privind eșalonarea debitelor, va reveni asupra deciziei privind sistarea furnizării agentului termic”, arată reprezentanții CET Constanța.

Articolul precedentAnul universitar se deschide, la Constanța, în Piața Ovidiu
Articolul următorA luat ființă Axa de Dezvoltare Brașov-București-Constanţa