Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, a semnat, miercuri, la Brașov, actul constitutiv și statutul Asociației „Axa de Dezvoltare Brașov-București-Constanţa”, împreună cu primarul general al municipiului București, Gabriela Firea și cu primarul municipiului Brașov, George Scripcaru.

„Axa de Dezvoltare Brașov-București-Constanţa” are ca scop dezvoltarea durabilă a unităților administrativ-teritoriale care alcătuiesc asociația și a întregii zone limitrofe acestora, prin realizarea în comun a unor proiecte de dezvoltare de interes zonal sau regional și prin furnizarea în comun a unor servicii publice.

Asociația urmărește și creșterea capacității de asigurare a unui randament ridicat al investițiilor în aceste zone, precum și de a stabili o ierarhie a proiectelor de infrastructură de interconectare regională.

Înființarea Asociației este rezultatul raportului Băncii Mondiale – Orașe competitive – și este o structură instituțională menită să asigure implementarea Strategiei de Dezvoltare Teritorială a României.

Memorandumul privind înființarea Asociației a fost semnat la București, pe 7 iunie, de către cei trei primari.

Articolul precedentConstănțenii ar putea rămâne fără apă caldă la robinete
Articolul următorVIDEO| Accident grav între Satu Nou și Mircea Vodă. Tir răsturnat, șoferul transportat cu elicopterul