Studenții Academiei Navale “Mircea cel Bătrân” vor participa deschiderea noului an universitar de învățământ, organizată luni, 1 octombrie, în Piața Ovidiu. La festivitate, ce debutează de la ora 11.00, participă și colegii lor de la universitățile civile, publice și particulare din Constanța.

La Academia Navală “Mircea cel Bătrân” s-au înscris în primul an de studii 591 de studenți, din care 96 de studenți militari. Pentru prima dată în ultimii 28 de ani, opt studenți militari vor urma cursurile programului de studii universitare de licență “Arhitectură navală” la Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați.

În anul universitar 2018 – 2019, la Academia Navală “Mircea cel Bătrân” sunt școlarizați peste 2.000 de studenți, în cadrul a 12 programe de studii de licență, patru specializări pentru studiile masterale şi 10 de programe de formare continuă.

„Viața de student în Academia Navală Mircea cel Bătrân are trei atribute definitorii: tradiție, profesionalism, aventură. Dacă am ține seama numai de aceste caracteristici, tot putem descrie ceea ce simte un student al academiei noastre, la începutul carierei sale în industria maritimă sau pentru apărarea intereselor maritime și fluviale ale României”, spune rectorul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, comandorul prof.univ.dr Octavian Tărăbuță.

Articolul precedentAtenție șoferi. Traficul pe A2 și A4 afectat de două transporturi agabaritice
Articolul următorConstănțenii ar putea rămâne fără apă caldă la robinete