Cea de-a treia ediție a „Black Sea and Balkans Security Forum”, conferință internațională organizată de asociația New Strategy Center, va avea loc la Constanța, în perioada 12 – 14 iunie.

Forumul regional de securitate va aduce în România invitați cu o vastă experiență profesională, pentru a dezbate provocările clasice și emergente de securitate din zona Mării Negre și regiunea Balcanilor. Temele incluse pe agenda evenimentului se referă la amenințările de tip militar și hibrid, la aspecte privind războiul informațional și riscurile în domeniul cibernetic, la modul în care schimbările climatice afectează regiunea, la importanța factorului religios din perspectiva reconcilierii, dar și a radicalizării.

Totodată, dezbaterile vor avea în vedere influența militarizării regiunii Mării Negre asupra securității Europei de Est, aspecte privind securitatea energetică, formate de cooperare regională precum Bucharest 9 sau Inițiativa celor 3 Mări, cooperarea industrială în domeniul apărării și provocările războiului de nouă generație. Cooperarea transatlantică, în special din perspectiva asigurării securității Flancului Estic al NATO, precum și mobilitatea militară se vor afla printre subiectele dezbătute la forumul de securitate de la Constanța.

Înalți oficiali români și străini, oficiali NATO și UE, reprezentanți ai instituțiilor cu responsabilități în domeniul relațiilor externe și securității naționale, alături de invitați din zona academică din străinătate vor dezbate în sesiuni deschise, dar și în paneluri supuse regulilor Chatham House, temele de interes pentru securitatea României și zonelor învecinate.

Forumul de securitate va avea loc la complexul Del Mar din Mamaia.

Articolul precedentAu fost reluate căutările adolescentului dispărut în valurile mării în Mamaia (VIDEO)
Articolul următorNava-fanion Greenpeace, Rainbow Warrior, a ajuns în Portul Constanța