Pompierii militari au reluat căutările adolescentului în vârstă de 16 ani, dispărut, marți, în valurile mării, în stațiunea Mamaia.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța, 24 de scafandrii ai instituției au reluat, miercuri dimineață, căutările elevului de 16 ani, din Craiova, care a mers, marți, să se scalde în apele mării alături de mai mulți colegi, dar a dispărut în valuri.

Militari și scafandri ai ISU „Dobrogea” s-au deplasat imediat în zonă și au început căutările și, ulterior, lor li s-au alăturat și un detașament de scafandri militari ai Centrului de Scafandri al Forțelor Navale Române. Operațiunea s-a desfășurat chiar și după căderea nopții, cei 16 scafandri militari, acționând cu echipamente de specialitate, inclusiv sonar. Căutările au fost în cele din urmă abandonate, fără rezultat, dar au fost reluate miercuri dimineață.

Mitroi Iosif-Corneliu, elev al Colegiului Militar Național „Tudor Vladimirescu” din Craiova, a fost dat dispărut, marți, 28 mai, în jurul orei 16.00, pe o plajă din stațiunea Mamaia, județul Constanța. Elevul, în vârstă de 16 ani, participa la „Școala de vară” organizată de Direcția informare și relații publice a Ministerului Apărării Naționale în perioada 28-31 mai, în garnizoana Constanța, și se afla în timpul liber alături de colegii săi și profesorul însoțitor.

Conform procedurilor a fost anunțat Serviciul de Urgență – 112, la fața locului sosind scafandrii aparținând ISU Constanța. În acest moment se desfășoară operațiunile de căutare și salvare ale elevului craiovean.

La nivelul colegiului a fost constituită o comisie condusă de locțiitorul comandantului pentru a stabili cauzele producerii acestui incident.

Articolul precedent11 actuali sau foști jucători de la FC Viitorul în echipa României pentru CE U21
Articolul următorConstanța va găzdui a treia ediție a „Black Sea and Balkans Security Forum”