Nava-fanion Greenpeace, Rainbow Warrior, care străbate lumea pentru a atrage atenția asupra schimbărilor climatice și mai ales asupra cauzelor acestora, a ajuns în Portul Constanța.

Constanța e prima oprire dintr-un tur european de 5 luni, care promovează producerea energiei din surse curate.

„Oceanul absoarbe dioxid de carbon, îl schimbă în acid carbonic, iar oceanele devin acide. Cel mai semnificativ este distrugerea recifelor de corali. Din pricina creșterii temperaturi și acidității am pierdut 10 la sută din Marea Bariera de Corali. (…)Nu putem să ucidem oceanele și să trăim o viața liniștită. (…) Sunt convins că fie ne schimbăm modul în care trăim, ori ne distrugem planeta”, a declarat căpitanul vasului, Peter Willcox.

Vasul vine cu povești impresionante. Spre exemplu, primul Rainbow Warrior a fost scufundat prin detonare de către serviciile secrete franceze (DGSE) în timp ce protesta împotriva testelor nucleare, în Noua Zeelandă, în 1985, eveniment ce a declanșat un scandal diplomatic internațional.

Nava va fi acostată la Constanța timp de cinci zile, între 29 mai și 2 iunie, perioadă în care vor fi organizate diferite evenimente cu acces GRATUIT pentru public, la bord și în port. Nava a mai ancorat în Portul Constanța în anul 2014.

Articolul precedentConstanța va găzdui a treia ediție a „Black Sea and Balkans Security Forum”
Articolul următorRestricții de circulație, în week-end, în centrul Constanței