Polițiștii locali constănțeni au acționat în ultimele zile pentru combaterea comerțului ambulant desfășurat pe domeniul public al statului.

„Acțiunea a vizat respectarea prevederilor Legii 12/1990 republicată privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite, cu această ocazie acționându-se în zonele adiacente piețelor agroalimentare constănțene Cireșica, Brotăcei, Tomis 3, Poarta 6, KM 4-5, Abator, Grivița, Unirii, Filipescu, Brick, I.L Caragiale, Casa de Cultură etc”, spun reprezentanții Direcției Generale Poliția Locală Constanța.

De asemenea, s-a acționat în perimetrul zonelor aferente Cimitirului Central și al Cimitirului Municipal pentru asigurarea unui climat public civilizat prin prevenirea unor acte antisociale precum cerșetoria și comerțul ilicit cu flori. Ca urmare, oamenii legii au legitimat zeci de persoane și au aplicat 32 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 15.500 de lei.

„Acțiuni similare vor continua până la restabilirea unui climat de ordine și siguranță publică, dar și pentru prevenirea și combaterea comerțului ilicit, atât în perimetrul piețelor constănțene, cât și în alte zone de interes public”, mai spun sursele citate.

Articolul precedentPrinși de polițiști după ce au înșelat mai multe persoane cu materiale de construcții
Articolul următorÎn Mamaia se revine la regulile de circulație de vară