Doi bărbați au fost prinși de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Constanța după ce au înșelat mai multe persoane practicând un „comerț” nereal cu materiale de construcții. Prejudiciul produs de cei doi se ridică la aproape 65.000 de lei.

Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada martie – aprilie, unul dintre bărbați ar fi postat anunțuri în mediul online, folosindu-se de datele reale ale unor societăți comerciale de profil, cu privire la vânzarea de materiale de construcții, precum oțel beton și plasă sudată. Astfel, ar fi reușit să inducă în eroare patru persoane, care, în vederea unor viitoare achiziții de asemenea materiale de construcții, ar fi achitat prin virament bancar, în avans, în baza unor facturi proforme emise în fals, 64.200 de lei. După încasarea banilor în contul personal al bărbatului, acesta obișnuia să își închidă telefonul de contact, materialele de construcții nefiind livrate niciunui compărător. Banii erau ulterior retrași, de la bancomate din București, de către complicele său.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Constanța i-au prins pe cei doi în flagrant delict, pe raza municipiului Constanța, fiind acum cercetați pentru comiterea unor infracțiuni de înșelăciune și fals material în înscrisuri oficiale. Ei au fost reținuți pe bază de ordonanță, urmând ca marți să fie prezentați procurorului de caz cu propuneri corespunzătoare.

Articolul precedentRATC scoate pentru turiști autobuzele etajate, pe linia CiTy TOUR
Articolul următorComercianții ilegali de flori, în atenția polițiștilor locali