Ministrului Apărării Naționale, Gabriel Leș, a participat marți, 14 mai, în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, la ceremonia de certificare a detașamentului italian în vederea executării serviciului de poliție aeriană întărită.

Detașamentul italian, format din aproximativ 130 de militari – piloți și personal tehnic, cu patru aeronave Eurofighter Typhoon, va executa misiuni de poliție aeriană în următoarele patru luni, alături de militari ai Forțelor Aeriene Române (cu aeronave MiG-21 LanceR), sub comandă NATO. Aeronavele Eurofighter Typhoon ale Forțelor Aeriene Italiene au sosit în România în urmă cu 10 zile.

Forțele Aeriene Italiene (IAF) se află la prima misiune în România și iau parte la aceasta, pe bază rotațională cu alte națiuni aliate, ca parte a operațiunii Reassurance. Misiunile de poliție aeriană desfășurate în comun vor contribui la dezvoltarea capacității de reacție şi descurajare, precum și la consolidarea interoperabilității dintre forțele aeriene române și italiene.

Dislocarea avioanelor IAF în România este parte a implementării Planului de acțiune pentru asigurarea capacității operaționale a NATO pe flancul estic al Alianței, atât în zona de nord, cât și în zona de sud, și demonstrează unitatea și determinarea NATO ca răspuns la provocările mediului de securitate.

Articolul precedent20 de elevi din județul Vaslui participă la programul „Cadet în Forțele Navale Române”
Articolul următorTone de zahăr, confiscate de polițiștii de la Transporturi