Academia Navală „Mircea cel Bătrân” găzduiește, până pe 18 mai, programul „Cadet în Forțele Navale Române”. Destinat elevilor din mediul civil, programul are ca scop familiarizarea acestora cu activitățile desfășurate într-o instituție militară de învățământ.

Anul acesta, 20 de elevi de la Liceul Tehnologic „Petru Rareș” din localitatea Vetrișoaia, județul Vaslui, însoțiți de două cadre didactice, au devenit „cadeți” pentru o săptămână. Aceștia, împreună cu studenți de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, dar și cu elevi de la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” și de la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”, vor desfășura o serie de activități în cadrul unităților de învățământ și vor efectua vizite la mai multe unități din garnizoanele Constanța și Babadag. De asemenea, „micii cadeți” vor participa la ceremonia de ridicare a Pavilionului și geacului la bordul unei fregate, vor vizita nava, vor lua parte la ateliere interactive și vor viziona o prezentare de tehnică și echipamente militare.

Marți, 14 mai, a avut loc deschiderea oficială a programului în prezența contraamiralului de flotilă Daniel Căpățână, Comandantul Flotei, a comandorului Octavian Tărăbuță, rectorul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” și a căpitan-comandorului Nae Valentin, locțiitorul comandantului Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu”.

Cei 20 de elevi vasluieni au fost felicitați pentru alegerea de a experimenta timp de o săptămână viața de armată și au fost încurajați să își aleagă cu responsabilitate profesia în viitor.

Programul „Cadet în Forțele Navale” îşi propune să realizeze schimburi de experiență între instituții militare şi civile de învățământ, contribuind la extinderea celor mai bune modele şi practici didactice, la valorificarea valențelor formativ-educative ale interacțiunii elevilor din diferite instituții de învățământ în sprijinul conturării opțiunilor profesionale ale acestora.

Articolul precedentPortul Constanța, la prima ediție a Caspian Ports & Shipping 2019 de la Aktau, Kazahstan
Articolul următorCertificarea detașamentului italian, la Mihail Kogălniceanu