Polițiștii de frontieră constănțeni au luat o serie de măsuri de fluidizare a traficului prin punctele de trecere a frontierei, în perioada minivacanței de Sfânta Maria, având în vedere că în această minivacanță se preconizează o creștere a traficului de persoane și a mijloacelor de transport la frontiera cu Bulgaria.

Pentru evitarea aglomerărilor, Garda de Coastă a dispus toate măsurile aflate în competență pentru reducerea timpilor de așteptare și asigurarea unui control eficient și operativ. În acest sens, va fi folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere a frontierei și în cele mai aglomerate se vor utiliza toate arterele de control disponibile, în limita configurației acestora.

De asemenea, au fost dispuse măsuri de suplimentare a personalului Gărzii de Coastă până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, în funcție de dinamica valorilor de trafic. În același timp, au fost dispuse măsurile necesare pentru o supraveghere sporită a frontierei de stat, respectiv prevenirea și combaterea migrației ilegale și a contrabandei cu bunuri de larg consum, în punctele de trecere a frontierei și în zona de competență.

Pentru evitarea aglomerărilor, Garda de Coastă recomandă participanților la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniță, astfel încât să se preîntâmpine apariția suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.

Pe raza județului Constanța, la granița cu Bulgaria, sunt patru puncte de trecere a frontierei cu specific rutier – Vama Veche, Ostrov, Negru Vodă și Lipnița, în total, fiind disponibile opt benzi de control pe sensul de intrare în țară, respectiv nouă benzi pe sensul de ieșire

 

În perioada similară a anului trecut s-a constatat că în perioada minivacanței de Sfânta Maria, punctele de trecere a frontierei române la granița cu Bulgaria de pe raza județului Constanța, au fost tranzitate de aproximativ 103.850 de persoane, precum și de 26.680 de mijloace de transport. Dintre acestea, aproximativ 55.180 de treceri au fost pe sensul de ieșire din țară. Astfel, PTF Vama Veche a fost cel mai tranzitat punct de trecere rutier de pe raza județului Constanța, de aproximativ 76.100 persoane și 18.250 mijloace de transport.

Articolul precedentCe program au casieriile RAJA în minivacanța de Sfânta Maria
Articolul următorMijloacele de transport ale RATC vor circula, miercuri, în program de week-end