Aproape 300 de elevi constănțeni s-au întors din vacanță cu păduchi sau bolnavi de râie, iar alte câteva sute aveau diferite boli infecțioase.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Județeană (DSPJ) Constanța, medicii și asistenții medicali au efectuat la reînceperea cursurilor de după vacanța de vară un triaj epidemiologic în unitățile de învățământ din mediul urban și rural din județul Constanța. Astfel, au fost controlați aproape 70.000 de copii, din 288 de creșe, centre de plasament, grădinițe, școli, școli profesionale, școli speciale și licee, fiind depistate 512 cazuri de îmbolnăviri sau alte afecțiuni, cele mai multe, 275, fiind cazuri de … elevi cu păduchi.

Reprezentanții DSPJ au mai descoperit, printre altele, câte 10 copii cu râie și diverse micoze, 185 de cazuri de angină și aproape 30 de cazuri de alte boli infecțioase ori parazitare.

La 10 zile după primul examen a fost făcut un nou control, numai pentru scabie (râie) și pediculoză (păduchi), fiind înregistrate șase cazuri de râie și fiind găsiți 114 copii care încă mai aveau păduchi. În cazul acestora s-a recomandat repetarea tratamentului, reintrarea lor în colectivitate fiind permisă numai după rezolvarea cazurilor, pe baza avizului epidemiologic eliberat de medicul de familie sau de medicul colectivității.

Conform raportului DSPJ, comparativ cu anul 2017, s-a constatat că s-au înregistrat mai puține cazuri de varicelă și angine și mai multe cazuri de pediculoză.

Articolul precedentAtenție, se oprește apa în zona bulevardului Lăpușneanu din Constanța!
Articolul următor81 focare de pestă porcină africană confirmate în județul Constanța