ANSVSA informează că până pe 10 octombrie, pesta porcină africană (PPA) evoluează în 246 de localități din 13 județe, cu un număr de 998 de focare (dintre care 15 în exploatații comerciale) și 90 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 348.691 de porci afectați de boală.

În județul Constanța sunt declarate 81 de focare în gospodăriile populaţiei şi 2 cazuri la mistreţi. Au  fost plătite despăgubiri pentru 794 de exploatații dintr-un total de 799 de exploatații în valoare de 3.350.930 de lei.

Conform procedurilor, D.S.V.S.A. Constanța a luat următoarele măsuri: punerea sub supraveghere sanitară veterinară oficială a exploatației, au fost impuse restricții de mișcare, s-a efectuat dezinfecţia exploatației afectate, a spațiilor de cazare ale porcilor, a perimetrelor, a ustensilelor şi a obiectelor potenţial contaminate.

D.S.V.S.A. Constanța solicită sprijinul şi înţelegerea cetăţenilor pentru respectarea acestor măsuri, având în vedere gravitatea bolii şi consecinţele economice grave generate de apariţia ei.

.

 

 

 

 

 

 

 

Articolul precedentCâteva sute de elevi s-au întors din vacanță cu râie și păduchi
Articolul următorVIDEO| Ciprian Marica și Petre Grigoraș, după înfrîngerea suferită de SSC Farul la Constanța