Poliţiştii de frontieră tulceni au prins un braconier cu plase monofilament de 240 metri în care se aflau peste 50 kilograme peşte, pentru care bărbatul nu deţinea documente legale. Întreaga cantitate de peşte a fost predată unei societăţi comerciale de profil, iar plasele au fost confiscate.

Potrivit Poliției de Frontieră, în data de 03.10.2018, în jurul orei 12:00, poliţiştii din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Tulcea au oprit pentru control,în localitatea Sarinasuf, o căruță  condusă de cetățeanul român C.G., în vârstă de 65 ani, domiciliat pe raza judeţului Tulcea. În urma verificării  au fost descoperite patru plase de tip monofilament (deținerea lor fiind interzisă de lege) în care se aflau 54 kilograme de peşte,  șalău, plătică şi caras, în stare proaspătă, pentru care persoana în cauză nu a putut prezenta documente legale.

braconier

Întreaga cantitate de peşte a fost predată unei societăţi comerciale de profil, iar plasele monofilament, în lungime de aproximativ 240 metri, au fost ridicate în vederea confiscării.

Poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui şi altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori produselor din peşte și producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

 

 

Articolul precedentHC Dobrogea Sud, victorie spectaculoasă cu Steaua București
Articolul următorPortul Constanța propune partenerilor maghiari rute mai eficiente către Asia