Primăria Mangalia a demarat, recent, execuția de lucrări pentru modernizarea stațiunii Saturn, proiect contractat din fonduri UE, în valoare de aproximativ 20 de milioane de lei.

Lucrările constau în modernizarea străzilor Greenport, Henny Ignatie, Corneliu Coposu și Lavrion. Totodată, se va realiza sistemul de iluminat public aferent celor patru străzi, se va amenaja spațiul verde din intersecții și de la marginea trotuarelor și se vor monta diverse elemente de mobilier urban. În prezent, intervențiile din teren cuprind lucrări de frezare pe toate arterele rutiere cuprinse în proiect. Ulterior, se vor face lucrări de consolidare a fundației drumurilor, apoi se vor turna straturile succesive de asfalt, conform proiectului tehnic. În același timp, se va interveni la amenajarea trotuarelor și spațiilor verzi. De asemenea, toată criblura colectată de pe străzile aflate în lucru se va distribui pe alte străzi de la marginea cartierului de case al Mangaliei.

Alte lucrări care vor fi executate în stațiunea din sudul litoralului – Saturn se referă la înființarea panourilor electronice de informare, amplasate în cele trei intersecții – strada Lavrion cu străzile Henny Ignatie și Corneliu Coposu, strada Henny Ignatie cu strada Greenport și strada Greenport cu strada Lavrion, cu gestionarea online a conținutului afișat, amenajarea de piste pentru bicicliști și stații de biciclete alimentate cu energie solară.

De asemenea, se vor amenaja stații de autobuz în afara carosabilului, în spații concepute special în alveolele proprii, marcate și semnalizate corespunzător și va exista un sistem de telegestiune wireless al iluminatului public, cu rolul de a monitoriza, comanda și controla de la distanță aparatele de iluminat.

Potrivit primarului Mangaliei, Radu Cristian, până la sfârșitul anului viitor, stațiunea Saturn va fi pregătită să primească turiștii în condiții optime, cu o infrastructură modernă și spații de cazare primitoare, așa cum este firesc într-o stațiune turistică de interes național. ”Astăzi sunt mulțumit că am reușit să intrăm efectiv cu lucrările în teren, să dezvoltăm și să creăm alte oportunități de investiții necesare într-o stațiune turistică. Vom crea toate premisele ca stațiunea Saturn să devină una dintre locațiile preferate de turiștii din toate clasele sociale, așa cum era la începutul anilor ’80”, a subliniat Radu Cristian.
El a mai precizat că, în această toamnă, vor fi executate lucrări de amenajare și reabilitare a falezei Mangalia-Saturn, dar și altele de asfaltare pe mai multe străzi din oraș, proiecte finanțate din bani europeni.

Articolul precedentJandarmii constănțeni, prezenți în mijlocul comunității pentru asigurarea ordinii publice
Articolul următorAdolescent arestat preventiv după ce a violat o femeie în locuința ei din Coslugea