Garnizoana Mangalia și Primăria organizează, marţi, 15 august, ample manifestări prilejuite de sărbătorirea Zilei Marinei Române.

Mii de spectatori sunt aşteptaţi, în Portul Turistic Mangalia, începând cu ora 09.45, să asiste la evenimentele organizate de militarii Forțelor Navale Române. Ca în fiecare an, activitățile dedicate Zilei Marinei se vor derula începând cu ziua de sâmbătă, 11 august, în Portul Militar Mangalia și se vor încheia, marți 15 august, în Portul Turistic Mangalia.

În cadrul manifestărilor derulate sub genericul ”Ziua Porților Deschise”, sâmbătă, 11 august, începând cu ora 09.45, vizitatorii vor putea să asiste la atelierele de confecţionare a nodurilor marinăreşti, la expoziţia de tehnică militară de marină şi să viziteze Muzeul Marinei, precum şi navele militare. Din program nu vor lipsi parada ambarcaţiunilor cu vele, jocurile marinăreşti şi un program artistic. Cei care doresc să participe la această manifestare, vor avea asigurat transport gratuit, începând cu ora 09.30, din 30 în 30 de minute, punctul de plecare fiind Cercul Militar Mangalia.

Totodată, între 8 – 12 august, sub semnul spiritualității marinărești, în fiecare seară, începând cu orele 18.00, au loc spectacole şi lansări de carte la Cercul Militar Mangalia.

De asemenea, în seara zilei de 14 august, între orele 19.00 – 20.00, în Piaţa Republicii din localitate, marinarii Brigăzii 30 Gardă vor susține un spectacol de muzică cu specific militar.

Pentru ziua de 15 august, militarii Forţelor Navale au pregătit mai multe evenimente inedite, care se vor desfășura în Portul Turistic, menite a bucura și încânta publicul spectator. Manifestările vor debuta cu un ceremonial militar reprezentat de întâmpinarea comandantului Garnizoanei Mangalia, comandor Petrică Pârvu, de către Garda de Onoare. Vor urma, conform programului, ceremonialul religios şi exerciţii militare surpriză. După exerciţiile militarilor, zeul Neptun va declara deschise jocurile marinăreşti. Pe parcursul întregii zile, cei prezenți vor avea prilejul să cunoască îndeaproape atât jocurile marinărești, cât și exercițiile de forță și tehnica de luptă a militarilor Forțelor Navale Române. Manifestările prilejuite de marea sărbătoare a marinarilor vor mai cuprinde și un concert de muzică de fanfară, dar şi un spectacol artistic susţinut de colaboratori ai Cercului Militar. Celebrarea Zilei Marinei Române se va încheia în jurul orelor 22.00, cu un foc de artificii, precum şi cu cel mai  emoționant moment – retragerea marinarilor către cazarmă cu torţe în mâini, defilând pe faleza din Portul Turistic, până la Cercul Militar Mangalia.

Articolul precedentAccident în lanț între Topraisar și Amzacea; cel puţin șapte răniți
Articolul următorTrafic intens pe DN 39, la Agigea și pe A2. Recomandări pentru șoferi