Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, în judeţul Constanţa, traficul rutier pe DN39 este intens. Se circulă îngreunat la ieșirea de pe autostrada A4 și intrarea pe DN39, la Agigea (capacitate redusă  de preluare a fluxului auto venit de pe autostradă).Între staţiunile Eferie Nord şi Eforie Sud se circulă în coloană în ambele sensuri.

Pe autostrada A2 București – Constanța valorile de trafic sunt, în continuare, ridicate pe sensul de mers către capitală. Pe celălalt sens, nu sunt semnalate probleme deosebite de fluență – traficul normal. Din cauza nepăstrării distanţei de siguranţă între autovehicule au avut loc un accident la kilometrul 160, pe sensul către Bucureşti.

Aglomerat este și la stația de taxare de la Fetești,  pe sensul de mers către mare, aceasta din cauza faptului că mulţi conducători auto preferă, încă, să plătească taxa de pod la ghişeul destinat achitării pe loc a tarifului.  Prin staţia de taxare se poate trece liber, în ambele sensuri, cu obligativitatea ca taxa de pod să se plătească înainte sau ulterior trecerii, până a doua zi, la ora 24, la oricare dintre staţiile autorizate de distribuire a carburanţilor sau prin SMS, de pe telefonul mobil, la numărul 7577

Conducătorii auto care se deplasează pe autostrăzi li se recomandă:

  • să respecte limitele legale de viteză;
  • să păstreze în mers o distanţă corespunzătoare, care să le permită să oprească în condiţii de siguranţă;
  • să folosească luminile de întâlnire;
  • să se asigure şi să semnalizeze când schimbă banda de circulaţie;
  • să pună în funcţiune luminile de avarie când încheie o coloană care opreşte sau încetineşte brusc;
  • să acorde prioritate la ieşirea din spaţiile de servicii;
  • să nu circule sau să oprească pe banda de urgenţă, exceptând cazurile justificate.
Articolul precedentAmple manifestări, de Ziua Marinei, la Mangalia
Articolul următorAmenzi primite de constănțenii care au ieșit să-și plimbe câinii fără lesă