Polițiștii locali constănțeni au aplicat, în cursul lunii septembrie, peste 5.000 de sancțiuni, valoare totală a amenzilor ridicându-se la aproape 1,5 milioane de lei.

Potrivit Direcției Generale Poliția Locală Constanța, agenții instituției au acționat luna trecută pe toată raza de competență pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță în rândul constănțenilor. Astfel, aceștia au aplicat 5.087 de amenzi contravenționale, în valoare totală de 1.475.586 lei.

Controalele s-au desfășurat independent de alte instituţii și au fost orientate în principal pentru menținerea curățeniei, asigurarea ordinii și liniștii publice, fluența circulației pe drumurile publice, protecția mediului, urmărirea legalității lucrărilor de construcții și a afișajului stradal, verificarea modului de desfășurare a activităților comerciale din municipiul Constanța, etc. De asemenea, în luna septembrie au fost constatate și șase infracţiuni, cazurile fiind predate spre competență soluționare instituțiilor abilitate.

„Activitățile de verificare și control se vor derula în continuare, iar ca măsură preventivă recomandăm tuturor persoanelor fizice/juridice să adopte măsurile necesare pentru respectarea prevederilor legale care intră în competența a directă a Direcției Generale Poliția Locală Constanța”, spun reprezentanții Direcției Generale Poliția Locală Constanța. Ei precizează că scopul nu este acela de a-i amenda pe cetățeni sau de a-i împiedica să desfășoare anumite activități în limite legale, ci acela de a crea un climat de ordine și siguranță publică în municipiul Constanța.

Articolul precedentFOTO| Cetățean bulgar, arestat preventiv pentru trafic de migranţi
Articolul următor”Cadouri din natură”, târg pentru producătorii de alimente bio