Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat, în trafic, un cetățean bulgar care transporta, cu un autoturism înmatriculat în Bulgaria, șase irakieni, pe care intenţiona să îi transporte ilegal până în Germania.

Cetățeanul bulgar, a fost atestat preventiv pentru 30 de zile, iar irakieni au fost preluaţi de autorităţile de frontieră bulgare în vederea continuării cercetărilor.

La sfârșitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă – Serviciul Prevenirea și Combaterea Infracționalității Transfrontaliere, Compartimentul Sprijin Operativ și Sectorul Poliției de Frontieră Ostrov,  au identificat si oprit în trafic, pe autostrada A2, un autoturism înmatriculat în Republica Bulgaria, condus de un cetățean bulgar, care transporta șase persoane ,cetățeni irakieni, patru adulți cu vârste cuprinse între 22 și 27 de ani și doi minori în vârstă de 3, respectiv 7 ani.

În urma cercetărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei şase au intrat ilegal în România, pe la “frontiera verde”, în zona localității Ostrov.  De acolo au fost preluați de cetățeanul bulgar, N.E.T., în vârstă de 48 de ani, cu scopul de a-i transporta până în Germania, contra sumei de 8.000 de euro, de persoană.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii irakieni, respectiv trafic de migranți pentru cetățeanul bulgar, pentru a stabili întreaga arie infracţională şi depistarea tuturor persoanelor implicate.

Au fost întreprinse demersurile necesare pentru punerea în aplicare a acordului de readmisie româno-bulgar, cei șase cetățeni irakieni fiind preluaţi de autorităţile de frontieră bulgare, pentru continuarea cercetărilor şi luarea măsurilor legale.

Sursa foto Poliția de Frontieră

 

Articolul precedentFC Viitorul câștigă în prelungiri cu Astra Giurgiu
Articolul următorAmenzi de aproape 1,5 milioane de lei, date în septembrie de polițiștii locali