ONG Mare Nostrum organizează, pe 4 și 5 octombrie, Festivalul Internațional Organic “Cadouri din Natură”, în cadrul căruia vor participa producători de alimente bio din Constanța și din Dobrich.

 

Producători din Constanța și Dobrich/ Bulgaria vor fi prezenți pe 4 și 5 octombie la Festivalul ”Cadouri din natură” organizat de ONG Mare Nostrum. Festivalul are ca scop încurajarea producătorilor autohtoni locali de a-și dezvolta afacerea și de a face schimb de experiență cu producători similari din Dobrich/ Bulgaria. ”Acest festival este o activitate a unui proiect mai mare, care se numește Romanian Bulgarian Organic – Entrepreneurial Network. După ce producătorii români au participat la un eveniment similar în Dobrich, acum a venit și rândul nostru de a-i invita la Constanța pe producătorii din Dobrich și de a prezenta publicului de aici produse realizate în fermele din Bulgaria. Este un schimb de experiență, benefic pentru toate părțile direct implicate”, spune coordonatorul proiectului, Anca Maria Gheorghe.

Pentru a încuraja producătorii locali, taxa de participare la acest eveniment nu există. ”Nu ne dorim să concurăm cu marile evenimente de profil, ci vrem doar să arătăm că se poate și că există o șansă reală de promovare pentru producătorii de alimente bio. Este un eveniment mai mic, așa că taxa de participare nu există. Producătorii vor putea expune gratuit, vor putea să își vândă produsele, dar ceea ce sperăm noi este ca schimbul de experiență să fie cuvântul cheie al acestor zile”, a mai precizat Anca Maria Gheorghe.

În cadrul evenimentului, ce va fi găzduit de Tomis Mall din Constanța, consumatorii pot descoperi produse organice, naturale și diverse, de la producători locali, din județul Constanța și regiunea Dobrich.

 

Tot pentru a încuraja producătorii locali, a fost lansat recent un webportal, pe care producătorii de alimente bio se pot înscrie și pot afla cele mai recente noutăți despre cadrul legislativ al domeniului care îi interesează și unde beneficiază de instrumente și sugestii pentru a-și promova afacerea.

Producătorii se mai pot înscrie ca participanți la acest târg până pe data de 3 octombrie 2018.

Articolul precedentAmenzi de aproape 1,5 milioane de lei, date în septembrie de polițiștii locali
Articolul următorFlagrant și 24 de percheziții: 17 persoane reținute pentru furt calificat