Primăria Mangalia a demarat execuția de lucrări pentru înființarea, reabilitarea și modernizarea trotuarelor din cartierul de case „Coloniști”, după parcurgerea tuturor etapelor procedurale de licitație. Obiectivul de investiții se realizează din resurse proprii, respectiv dintr-un împrumut contractat de administrația locală, special pentru lucrări de infrastructură.

Proiectul de reabilitare a trotuarelor în acest cartier prevede lățirea și asfaltarea trotuarelor, precum și înființarea acestora, acolo unde ele nu există, pe toate străzile supuse modernizării. Totodată, se va lucra la amenajarea spațiilor verzi din perimetrul acestora. Astfel, se va interveni pe următoarele străzi: Munteniei, Gheorghe Nețoi, Oprea Crușoveanu, Ion Mecu, G-ral Vârtejanu, G-ral Boerescu, Crinului, Bd-ul Callatis, M.I.Dobrogeanu, Horia, Cloșca și Crișan, Gării, 1 Mai, Dumitru Ana, Gheorghe Doja, Simion Bărnuțiu, Maior Giurăscu, Ezerului, Walter Mărăcineanu, Avram Iancu, Maior Șonțu, Moldovei, Basarabiei, Crișanei, Transilvaniei, Transilvaniei Alee, Panduri, Griviței, Bucovinei, Demetrios Callatianul, Sf. Apostol Andrei, Maramureșului, Banatului, Olteniei, Mărăști, 1Mai, 9 Mai, Anton Pann, Alee Anton Pann, 11 Iunie 1848, Mihai Viteazu, Alee Acces 1, Alee Acces 2.

Investiția în zona de case a orașului era de mai mult timp așteptată de locuitorii de aici. „În acest cartier, nu s-au mai făcut investiții de peste 20 de ani, iar reabilitarea trotuarelor trebuia să se realizeze cu mult timp în urmă. Există numeroase străzi care nu au avut trotuare niciodată și nicio administrație locală nu s-a preocupat de domeniul public din Coloniști. Asta s-a întâmplat și din cauza fostei Administrații a Domeniului Public și Privat al orașului, (ADPP), aflată în administrarea Consiliului Local. Din cauza ineficienței și a numeroaselor reclamații din partea cetățenilor față de modul în care era gospodărit orașul, am decis preluarea acestei activități la Primărie, iar începând cu 2017, de domeniul public se ocupă Direcția GUSUP”, a declarat primarul Mangaliei, Radu Cristian.

El a mai spus că, într-o etapă ulterioară, vor continua și lucrările de asfaltare a străzilor din „Coloniști”, după finalizarea lucrărilor de racordare la rețeaua de gaze. „Deocamdată, pe multe străzi încă se fac săpături la șanțuri pentru racordarea la rețeaua de gaze. De aceea, nu putem interveni, acum, cu asfaltarea. După încheierea lucrărilor de racordare, vom intra și în Coloniști cu reabilitarea străzilor, acolo unde nu am intervenit încă. De altfel, în toate cartierele orașului vor avea loc ample lucrări de sistematizare, fie cu bani din bugetul local, fie cu fonduri europene sau guvernamentale”, a mai explicat primarul Mangaliei.

În prezent, Primăria Mangalia are în implementare mai multe proiecte cu bani europeni, printre care: cel de modernizare a stațiunilor Saturn și Neptun-Olimp, de reabilitare a falezei Mangalia – Saturn, un altul de restaurare a Bisericii „Sf. Gheorghe” (monument istoric), dar și cel de modernizare a Pieței Republicii din localitate, respectiv de asfaltare a unui număr de 17 străzi din localitate.

Articolul precedentPașapoarte turcești cu ștampile contrafăcute, descoperite la Negru Vodă
Articolul următorInstrucție cu grad de complexitate ridicat la Sea Shield 19