Doi cetățeni turci, care aveau aplicate în documentele de călătorie ștampile de trafic susceptibile a fi contrafăcute, au fost descoperiți de polițiștii de frontieră de la Negru Vodă. Acestora li s-a refuzat accesul pe teritoriul României, întorcându-se în Bulgaria.

Potrivit Gărzii de Coastă, în Punctul de Trecere a Frontierei Negru Vodă s-au prezentat, luni, pentru efectuarea formalităților de frontieră pe sensul de intrare în țară, pasageri într-un autocar înmatriculat în Republica Moldova, doi cetățeni turci, în vârstă de 39, respectiv 47 de ani. Cu ocazia controlului de frontieră, aceștia au prezentat două pașapoarte turcești în care erau aplicate ștampile românești de trafic, asemănătoare cu cele aflate în uz. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea ștampilelor, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, stabilind faptul că acestea nu îndeplinesc condițiile de formă ale unor ștampile autentice.

De asemenea, asupra unuia dintre bărbați, polițiștii de frontieră au descoperit un permis de conducere, având însemnele autorităților din Turcia, susceptibil a fi fals.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, falsificarea de instrumente oficiale și folosirea instrumentelor false, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun. Totodată, au fost efectuate formalitățile pentru refuzul intrării în România aceștia întorcându-se pe teritoriul Republicii Bulgaria.

Articolul precedentA îneput ridicarea mașinilor abandonate din municipiul Constanța
Articolul următorA început reabilitarea trotuarelor din cartierul de case al Mangaliei