La Liceul Teoretic „George Călinescu“ din Constanţa a fost inaugurată, marți, Expoziția de Bandă Desenată Francofonă, cu creații ale elevilor participanți la Concursul de limba franceză „Le Petit Renard“.

Demarat ca o modalitate de atragere a elevilor la secția bilingv franceză a școlii, Concursul „Le Petit Renard” este deja o tradiţie, fiind la a 25-a ediţie. Proiectul este propus de Catedra de Limba franceză a şcolii, desfăşurându-se în colaborare cu elevii de clasa a XII-a din filiera bilingv franceză şi în parteneriat cu Alianţa Franceză Constanţa. Competiția a presupus și anul acesta secțiunea cu participare directă, pe echipaje, și secțiune cu participare online, individual.

Ca în fiecare an, elevii clasei a XII-a bilingv franceză au organizat, moderat şi evaluat rezultatele concursului pe echipaje, în luna aprilie. Aproximativ 100 de elevi constănţeni şi-au testat cunoştinţele de limba franceză într-o manieră ludică, în timp ce profesorii lor au participat la sesiunea de comunicări pe teme de didactica predării limbii franceze, ce vor fi publicate în revista bilingvă „Le Petit Renard“.

În plus, la secţiunile online ale proiectului „Le Petit Renard“ – concurs de bandă desenată şi concurs de creaţie literară „Ecrivains en herbe“ – au participat aproximativ 500 de elevi din 25 de județe ale țării. O amplă participare naţională la această competiţie care i-a invitat pe elevii francofoni să îşi dovedească atât talentul artistic, cât şi cunoştinţele de limba franceză, în urma căreia s-au acordat premii și mențiuni.

„Și anul acesta, concursul Le Petit Renard a fost un reper în calendarul francofon al Constanţei. Ne-am bucurat de o participare extraordinară, a elevilor și profesorilor din 25 de județe, fapt care ne arată că Liceul Teoretic „George Călinescu” Constanța trebuie să continue acest proiect minunat. Îi așteptăm pe toți francofonii de clasa a VIII-a în clasa a IX-a bilingv franceză a școlii noastre, ei vor lua locul celor care au organizat acest concurs“, a declarat prof. Elena Crăcea, directorul Liceului Teoretic „George Călinescu“ Constanţa.

Articolul precedentMilitarul dispărut de pe plaja de la Corbu, raportat ca absent nejustificat de la unitate
Articolul următorFonduri norvegiene pentru dezvoltarea IMM-urilor constănțene