Un militar din cadrul Batalionului 55 Apărare Antiaeriană „Someş” din Dej, aflat la un exercițiu de instruire la Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană de la Capu Midia, a fost declarat luni, 11 iunie, în jurul orei 19.00, absent nejustificat de la unitate.

Potrivit Statului Major al Forțelor Aeriene, caporalul clasa a III-a Petru Cosma face parte dintr-un detașament dislocat de Batalionul 55 Apărare Antiaeriană din Dej la Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană, unde desfășoară, în perioada 4 – 15 iunie, activități de instruire cu trageri de luptă. „Militarul s-a aflat în învoire legală duminică, 10 iunie, între orele 13.00 și 19.30, și nu s-a prezentat la unitate la expirarea perioadei de învoire”, spun reprezentanții Forțelor Aeriene.

Conducerea batalionului a luat de urgență măsurile prevăzute de proceduri în astfel de situații. Toate încercările de contactare și de căutare a militarului au fost fără succes. Conform procedurilor legale, la împlinirea a 24 de ore de la ora prevăzută pentru întoarcerea la unitate, a fost raportată absența nejustificată a militarului și a fost sesizat Parchetul Militar.

 

Un militar din județul Cluj, este căutat de poliţiştii constănțeni după ce a fost dat dispărut, el fiind văzut ultima oară, duminică după-amiază, pe plaja din Corbu.

Apropiații au semnalat dispariția militarului, în vârstă de 48 de ani, luni la prânz, dar acesta ar fi fost văzut ultima oară duminică, în jurul orei 18.00, în zona plajei de la Corbu. Cei care i-au anunțat dispariția au spus că nu se știe dacă acesta ar fi intrat sau nu în mare, dar pentru că nu a mai răspuns la telefon, au decis să sesizeze autoritățile.

Bărbatul, militar la o unitate din Cluj, se afla la Constanța unde fusese detașat în cadrul unui exercițiu, iar duminică ar fi fost în timpul său liber.

Tot duminică, un copil de 14 ani a fost dat dispărut după ce a intrat în apele mării. El este căutat de scafandrii ISU, dar până în prezent nu a fost găsit.

Articolul precedentRecord de amenzi date de polițiștii locali într-o singură zi
Articolul următorA 25-a ediție a Concursului de limba franceză „Le Petit Renard“, la Liceul „George Călinescu“