Ministerul Afacerilor Externe confirmă răpirea a trei marinari români, duminică, de la bordul unei nave aflate în portul Lome, din Togo.

„Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Abuja, are în atenție evenimentele legate de incidentul produs în apele teritoriale ale statului Togo la data de 3 martie 2019, în care a fost implicată o navă sub pavilion maltez. Reprezentanții misiunii diplomatice au întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate. Din datele preliminare obținute, s-a confirmat faptul că printre membrii echipajului dispăruți se află trei cetățeni români.

Totodată, din dispoziția ministrului Afacerilor Externe, a fost activată Celula de Criză a MAE. Celula de criză a MAE, prin Ambasada României la Abuja, monitorizează cu prioritate situația și este în contact permanent cu autoritățile locale, cu proprietarul navei, precum și cu autoritățile române cu competențe în domeniu”, a transmis, luni, MAE.

Vasul tanc Histria Ivory – pavilion Malta, care aparține companiei Histria, cu 21 de navigatori români la bord, ar fi fost atacat de pirați duminică seară, în jurul orei locale 20.00, în apele teritoriale ale statului Togo. Pirații au atacat vasul după ce părăsise portul Lome, au urcat la bord şi ar fi luat ostatici trei marinari. Ei au părăsit apoi nava, iar aceasta s-a întors în portul Lome. Liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor, Adrian Mihălcioiu, spune că restul membrilor de echipaj aflați la bordul navei sunt în siguranță și niciunul nu a fost rănit.

Reprezentanții companiei care deţine nava au confirmat că vasul a fost atacat, dar nu au oferit deocamdată mai multe informații.

Articolul precedentChibrituri de peste jumătate de milion de lei, confiscate în Portul Constanţa Sud Agigea
Articolul următorBiserică scoasă la licitație de un executor judecătoresc. Reacția Arhiepiscopiei Tomisului