Cutii cu chibrituri, contrafăcute, în valoare de peste 550.000 de lei, au fost descoperite într-un container sosit în Portul Constanţa Sud Agigea din Pakistan. Importatorul mărfii, un cetățean român, s-a ales cu dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație de mărfuri contrafăcute.

Potrivit Gărzii de Coastă, în luna februarie, poliţiştii de frontieră și lucrătorii vamali din cadrul Biroului Constanța Sud au efectuat, în baza analizei de risc, controlul amănunțit la un container sosit din Pakistan, având ca destinatar o societate comercială de pe raza județului Ilfov. În urma controlului, au fost descoperite 2.350.000 cutii chibrituri, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute.

Astfel, poliţiştii de frontieră au extins cercetările și, în urma confirmării din partea titularului de marcă a faptului că bunurile aduc atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute, în data de 04 martie s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate. De asemenea, s-a stabilit că administratorul firmei este un cetățean român, în vârstă de 26 de ani.

Bunurile, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, ar fi avut valoarea totală de aproximativ 552.250 lei. Acestea au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, la finalizare fiind dispuse măsuri legale.

Articolul precedentMarinari români răpiti de pirații nigerieni
Articolul următorMAE confirmă răpirea celor trei marinari români, în Togo