De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 245 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 11 persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 183 de pacienți au fost declarați vindecați. De altfel, rata de vindecare din Constanța este de aproximativ 75%, printre cele mai ridicate din toată țara.

În centrele de carantinare din județul Constanța se află, în acest moment, 371 de persoane, care ocupă 16% din totalul de 2.311 locuri disponibile. De asemenea, la nivelul județului sunt 585 de persoane în izolare la domiciliu.

De la intrarea în vigoare a Ordonanțelor Militare, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul I.P.J. Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, 9.966 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 14.608.225 lei. Dintre acestea, 156 au fost aplicate doar în ultimele 24 de ore, în valoare de 325.100 lei, din care 150, pentru nerespectarea măsurilor impuse prin Ordonanța Militară nr. 3.

În ultimele 24 de ore, au fost efectuate 1.647 de verificări cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse (măsuri de izolare, verificarea documentelor privind deplasarea sau libera circulație). Totodată, în ultimele 24 de ore, polițiștii constănțeni au controlat 21 de societăți comerciale și PFA.

În ceea ce privește situația din localitatea Cuza Vodă, unde, pe data de 21 aprilie a.c. a fost instituită măsura de carantină delimitată, zilnic, în medie, 125 de forțe de ordine (I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, I.P.J. Constanța, Poliția Locală Constanța, M.Ap.N.) asigură perimetrul stabilit pentru carantinare. De asemenea, cu sprijinul Inspectoratului General de Aviație, vor avea loc, periodic, acțiuni de survol cu elicoptere, menite să sprijine dispozitivele din teren.

Articolul precedentPrimăria Mangalia distribuie, gratuit, măști de protecție pentru populație
Articolul următorFOTO | 7 inimi, în semn de mulţumire, au fost instalate în faţa unor spitale COVID-19 din România